Новини

8 червня – Всесвітній День океанів (World Oceans Day)

Опубліковано: Молдован Ольга Мірчівна, 09.06.2015

 До нашого музею завітало біля 170 відвідувачів. Ознайомитися з різноманіттям фауни Світового океану (і не тільки) мали змогу учні Новоселицького ліцею, Чернівецької ЗОШ №8, Гімназії №7 та ЗОШ с. Підзахаричі Путильського р-ну.

 

 

читати далі>>>


Крок за кроком. Пам`ятник К.Томащуку

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 08.06.2015

Крок за кроком. Пам`ятник К.Томащуку, 2 червня 2015 року.
До благородної справи відновлення пам`ятника першому ректору Чернівецького університета - Костянтину Томащуку
долучились студенти кафедри Землевпорядкування та кадастру Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

читати далі>>>


5 червня - Всесвітній день охорони навколишнього середовища

Опубліковано: Молдован Ольга Мірчівна, 05.06.2015

Сьогодні на пізнавальних заходах у Зоологічному відділі нашого музею побували 120 відвідувачів! Це студенти І курсу коледжу ЧНУ, учні з Глибоцького ліцею та Чернівецької ЗОШ №12. Підростаюче покоління радує глибокими екологічними знаннями - за ним майбутнє нашої живої планети!

читати далі>>>


Нові здобутки кафедри екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.05.2015


21-22 травня 2015 р. в Інституті екології Карпат НАН України проходила І (ХІІ) Міжнародна наукова конференція молодих учених "Наукові основи збереження біотичної різноманітності".

Вітаємо аспіранта кафедри екології та біомоніторингу Оксану Дзензерську із перемогою у номінації на кращу усну доповідь у секції "Біомоніторинг стану природного середовища"! 

читати далі>>>


Практика в Jagiellonian University, Poland

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 20.05.2015

З 8 по 16 травня 2015 року група студентів кафедри ґрунтознавства Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, у рамках двосторонньої угоди, проходила практику на кафедрі грунтознавства та географії ґрунтів в Ягеллонському університеті (Jagiellonian University, Poland). 

Практика проводилась  другий рік поспіль.  

Головна мета - ознайомлення майбутніх фахівців з ґрунтовим покривом Передкарпаття Польщі, а також з особливостями проведення наукових досліджень та методологічними підходами у колег з Кракова.

читати далі>>>


Успіх на Олімпіаді з агрономії

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 20.05.2015

Достойно представила рідну кафедру на ІІ етапі Всеукраїнської студентської Олімпіади зі спеціальності "Агрономія" студентка 4-го курсу Інна Червоногродська.

Цьогорічний науковий форум проходив на базі Миколаївського національного аграрного університету з 12 по 14 травня.  Серед 75 студентів – учасників олімпіади, які представляли понад 16 вищих навчальних закладів України, вона була відзначена Грамотою за кращі теоретичні знання з дисципліни "Рослинництво". 

читати далі>>>


Студентська конференція

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 20.05.2015

Студентська конференція13-14 травня 2015 року в інституті відбулась щорічна студентська наукова конференція. У секції «Хімічні науки» було представлено 27 усних доповідей. В конференції взяли участь студенти 3-го, 4-го та 5-го курсів.

читати далі>>>


Студентська науково-практична конференція: кафедра екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 19.05.2015

У четвер 14 травня 2015 року на кафедрі екології та біомоніторингу відбулася щорічна Студентська науково-практична конференція. Студентами 3-5 курсів кафедри було представлено 14 доповідей.

читати далі>>>


Студентська науково-практична конференція

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 19.05.2015

Студентська конференція -2015

13 травня 2015 року на кафедрі ботаніки, лісового і садово-паркового господарства відбулась щорічна студентська конференція.  До уваги присутніх на конференції було представлено 24 доповіді. Найкращими були відмічені доповіді 3 студентів.

читати далі>>>


ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Регіональні аспекти флористичних і фауністичних досліджень»

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 19.05.2015

Путила

 24-25 квітня 2015 року відбулась ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Регіональні аспекти флористичних і фауністичних досліджень», що проходила у НПП «Черемоський» на базі оздоровчо-відпочинкового комплексу «Хутір «Тихий»» (с. Сергії Путильського району Чернівецької області), серед організаторів якої була кафедра ботаніки, лісового і садово-паркового господарства ЧНУ.

читати далі>>>