Новини

Здобутки кафедри ГЗА

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 28.12.2023

фНаказом № 1569 від 27.12.2023 р. затверджено перелік проектів фундаментальних наукових досліджень, прикладних наукових досліджень та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених, які працюють (навчаються) у закладах вищої освіти та наукових установах, що належать до сфери управління МОН, які пройшли конкурсний відбір та фінансування яких розпочнеться з 2024 р. за рахунок коштів Державного бюджету України.

читати далі>>>


Візит викладачів кафедри молекулярної генетики та біотехнології в Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології імені С. З. Гжицького

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 27.12.2023

visВикладачі кафедри молекулярної генетики та біотехнології -  к. б. н., доц. Л. С. Язловицька,  к. б. н., доц. Г. Г. Савчук та  к. б. н., асист. О. В. Череватов з жовтня по грудень відвідали  Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології імені С. З. Гжицького. Викладачам представили навчально-методичні, наукові напрямки кафедри нормальної та патологічної фізіології імені С. В. Стояновського та кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин ім. Г. В. Звєрєвої. 

читати далі>>>


ВІТАННЯ З ПРИЗНАЧЕННЯМ НА ПОСАДУ ДИРЕКТОРА НАВЧАЛЬНО-НАУКОВОГО ІСТИТУТУ БІОЛОГІЇ, ХІМІЇ ТА БІОРЕСУРСІВ

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 25.12.2023

Згідно наказу ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича № 1426-к від 21 грудня 2023 року новопризначеним директором навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів з 22.12.2023 року (за погодженням з органом громадського самоврядування ННІБХБ від 14.12.2023 р.) став доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри геоматики, землеустрою та агроменеджменту – Беспалько Руслан Іванович

читати далі>>>


ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ З РЕГІОНАЛЬНОГО ПЛАНУ УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ В ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 15.12.2023

11 грудня 2023 р. в Департаменті систем життєзабезпечення Чернівецької обласної військової адміністрації відбулося засідання робочої групи з розробки та погодження Регіонального плану управління відходами в Чернівецькій області. Доцент кафедри екології та біомоніторингу ЧНУ Уляна ЛЕГЕТА, яка є членом робочої групи, виступила із доповіддю «Пропозиції щодо практичних заходів реалізації стратегії управління відходами» 

читати далі>>>


Науково-просвітницький захід «Загадковий світ грибів»

Опубліковано: Волуца Олена Дмитрівна, 08.12.2023

  Студенти 2 курсу спеціальностей «Середня освіта» та «Біологія» під керівництвом доцента кафедри Романюк Оксана Миколаївни провели 29 листопада 2023 року на кафедрі ботаніки, лісового і садово-паркового господарства науково-просвітницький захід з учнями Чернівецького багатопрофільного ліцею №4 та студентами медичного коледжу «Монада». На цій зустрічі присутні познайомились із захоплюючим та загадковим світом грибів, їх різноманітністю та значенням. Студенти розповіли в доступній формі про екологію грибів, їх вплив на еволюцію живої природи та практичне застосування у сфері медицини та фармакології.

   Учасники заходу мали можливість познайомитись із мікроскопічною та морфологічною будовою деяких представників мікобіоти. Учні на завершенні заходу поділились своїми враженнями  про те, що їм найбільше запам’яталось та викликало позитивні емоції. Вони відмітили, що для себе і для навчання отримали багато цікавої та корисної інформації.

читати далі>>>


До уваги всіх співробітників та студентів інституту!

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 05.12.2023

Програма
кандидата на посаду директора
навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів
Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича
Беспалька Руслана Івановича
на 2023 – 2028 роки

 

Даний документ – це відображення погляду на сьогодення та подальший розвиток навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів (далі – ННІБХБ).

Програма розвитку навчальнон-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів розроблена з урахуванням положень діючих законодавчих актів та нормативних документів в рамках автономії закладів вищої освіти, зокрема Статуту, Колективного договору, Стратегічного плану розвитку на 2019-2026 рр., Концепції розвитку на 2023-2026 рр. Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

читати далі>>>


СТУДЕНТИ КАФЕДРИ МОЛЕКУЛЯРНОЇ ГЕНЕТИКИ ТА БІОТЕХНОЛОГІЇ ДОСЛІДЖУЮТЬ ВПЛИВ РІЗНИХ СТРЕСОВИХ ФАКТОРІВ НА РОЗВИТОК ТА РІСТ РОСЛИН НА БАЗІ КЕЛЬНСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 01.12.2023

studЗ 30.10.2023 до 17.11.2023 студенти кафедри, що навчаються за магістерською та бакалаврською освітніми програмами зі спеціальності «Біологія» та «Біотехнологія», Близнюк Катерина, Норд Катерина та Гаврилюк Ірина в межах угоди про співробітництво та обмін студентами вже вдруге  відвідали Біоцентр універитету міста Кельн. Студенти були залучені до курсу «InnoBioDiv - INTERESTED IN THE EFFECTS OF CLIMATE CHANGE ON PLANTS?».

читати далі>>>


Інженер БПЛА. Базовий курс.

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 01.12.2023

чНещодавно в класифікаторі професій під кодом 8990 з’явилася нова – оператор дистанційно керованих апаратів. Безпілотні літальні апарати активно впроваджуються в різні сфери людської діяльності, демонструючи відмінні результати. Складність задач та різноманітність вимог відображається на множині модельного ряду.

читати далі>>>


Вітаємо Рошку Надію з успішним захистом дисертації!

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 30.11.2023

NR23 листопада в онлайн режимі на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 76.051.035 відбувся захист дисертації аспірантки кафедри молекулярної генетики та біотехнології Рошки Надії на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 09 Біологія за спеціальністю 091 Біологія. Науковий керівник - завідувач кафедри молекулярної генетики та біотехнології, доктор біологічних наук, професор Роман Анатолійович Волков. 

читати далі>>>


Новий склад Вченої ради ННІБХБ

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 30.11.2023

У зв’язку із завершенням повноважень попереднього складу вченої ради ННІБХБ 24 листопада 2023 року відбулися збори трудового колективу інституту, на яких затверджений склад нової Вченої ради, обраний згідно квот.

Відповідно до наказу ректора № 435 від 27.11.2023 р. новий склад Вченої ради нараховує 22-х співробітників та 3-х студентів.

читати далі>>>